torsdag 10 januari 2013

Säkrast att jag även skriver något positivt

Mitt syfte är inte att avskräcka folk från att skaffa hund. Unghundar kan vara riktigt jobbiga och då är det skönt att gnälla lite och sen är allt bra igen.
Fokus idag låg på att promenera sansat i koppel och det gick riktigt bra. Sen fick Lexus skutta av sig en stund och när han är lös så är han duktig på att hålla kontakten. När han inte självmant stannar och väntar in mig när han är före så fungerar det nästan perfekt att säga vänta. Ibland glömmer han av sig och tar något steg men det räcker att påminna igen med ett vänta. Han är duktig.
Här skälls det på ett träd. Den här gången hade jag en viss förståelse för det, det blåste ordentligt och det lät rätt konstigt om trädet.

När jag tycker att Lexus är jobbig tänker jag på hur Toker var i den här åldern och då plötsligt är det inte så jobbigt med Lexus längre. Det är lustigt hur mycket det kan skilja mellan olika hundar. Leo var jobbig som valp men en lätt unghund. Toker var rätt lätt som valp och ohyggligt jobbig som unghund. Lexus var lätt som valp och än så länge är han lite småjobbig som unghund. Yanas liv kom jag in i när hon var runt 1 år och det värsta jag kan minnas som hon gjorde var att dra efter rådjur en gång. Freyja har varit lite dryg när det gäller att hon periodvis har ansett att allt är hennes men det är nog allt.

3 kommentarer:

 1. Det sköna i alltihopa är dock att den tid du lägger ner på din valp/unghund betalar sig. Ju värre som valp/unghund desto bättre som vuxen eftersom du fått jobba med den och förhoppningsvis fått en bra relation till din hund.

  Det skiljer sig enormt från hund till hund men även vi blir härdade för varje individ vi har. Vi tycker att Rumba varit en okomplicerad valp/unghund men med tanke på hur mycket som gått sönder av henne skulle nog inte andra anse det. Magsår har vi dock fått av hennes framfarter ibland men inget värre än det och en tom plånbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut så är det. Nu märks det i alla fall att Lexus ibland funderar lite innan han börjar skälla på något så det är ett framsteg. Tidigare började han med att reagera och sedan fundera.
   Undra hur människor utan hund tränar upp sitt tålamod?

   Radera
 2. Är nog bra att så många som möjligt får veta att ha hund inte alltid är en dans på taggfria rosor. Tvärtom! Attans vad taggigt och jobbigt det kan vara bitvis men åååååååå vad man njuter när man väl har kommit igenom de olika jobbiga perioderna.
  Finns inget som går upp emot en blick och en viftande svans från sin hund när de väl har lärt sig att förstå vad som förväntas. Och gör man ett bra jobb tidigt så räcker det med att man harklar lite för att de ska förstå att de är på väg att göra något de inte bör ;)

  SvaraRadera