tisdag 8 januari 2013

Om jag hade köpt Lexus för att ha en sällskapshund

Hade jag vid det här laget antingen tryckt ner honom i en låda och skickat honom till uppfödarna. Ägnat ett par timmar per dag åt att dunka mitt huvud i en vägg eller suttit i ett hörn och gråtit. Eller en kombination av alla tre. Och där ser vi genast fördelen med uppfödare som väljer lämpliga hem åt sina valpar istället för att sälja till första bästa som vill ha en valp.

Hunden med bra koncentrationsförmåga och fokusering har försvunnit. Istället har jag nu en lite lätt spattig hund som kan koncentrera sig någon sekund åt gången.
Rötter och pinnar ska det dras i och sedan bäras runt på. Vi promenerar inte i närheten av någon gran eller tallplantering för det skulle bli lite för dyrt...
Ett träd som vi har passerat otaliga gånger förtjänade idag en ordentlig utskällning och att bli morrad på.
Kopplet ska det plötsligt kampas med.

Lite småjobbig är herrn allt för tillfället men inte värre än det. Kampandet med koppel slutar han med när jag säger att det räcker, pinnar lämnar han när jag säger till och oftast slutar han skälla eller hinner inte börja om jag säger åt honom att tänka. Att han bara är lite småjobbig skulle jag tro beror på att han får motion och aktivering. När hjärnan kommer på plats igen blir det lydnadsträning och till det sker får han leta godis,leksaker och lära sig onödiga saker.

8 kommentarer:

 1. Precis så är Ira också, så vi skyller på åldern. ;)

  SvaraRadera
 2. Kamp med koppel... Vuxna riesenschnauzrar och schnauzrar gör det för hobbys skull ;-)

  SvaraRadera
 3. Uppfödarna tar gladeligen emot lådan utifall du behöver semester. Fast Kent åker hellre och hämtar honom än får han skickad i låda. Igår hotade han med att skicka kära lilla mamma till dig för att se hur länge du står ut med två likadana. Någon som kommit i könsmognadsfasen alltså...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anar att han är lite extra stökig på grund av att Freyja borde börja löpa när som. Två som Lexus skulle nog göra att jag stänger in mig i en garderob=)

   Radera
  2. Alltid spännande med första löpet när man är en ung herre. Skönt att sådant går över med tid i alla fall. Jag gissar att Freyja kommer fräsa ordentligt åt honom om han är för närgången innan hon tycker att det är parningsdags. Lycka till!

   Radera
 4. Fast handen på hjärtat, om han bara gjorde det du ville och därefter låg i en hög och inget gjorde. Visst fasiken hade det varit värre!?!? Iaf attans mycket tråkigare. (Tror du att jag trivdes bra med hund världens Emil i Lönneberga? )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt och det behövde jag bli påmind om.

   Radera