Tidigare hundar

 YANA

Se vch Se jch No jch Askmaden´s Yana
Ras Bayersk viltspårhund
2005-2015
En fantastisk hund på många olika sätt. Bättre spårhund får man leta efter och bättre hund att ha i knät går inte att hitta. Efter att jag blev tvingad att avliva Toker adopterade Yana mig och jag blev hennes människa. Hon var under hela sitt liv husses hund och de hann med en hel del saker. De har spårat upp skadade älgar och rådjur, de har gått tävlingslydnadskurs, rallylydnadskurs, tagit brons silver och guld i Hund i hand, tävlat i Svshk landskamp mot Norge, gjort Mh och vi har tillbringat många timmar i skogen genom åren.
Strax innan Yana skulle bli 10år så orkade inte kroppen mer tyvärr. Hon har skänkt oss mycket glädje och kärlek under åren och hon är väldigt saknad.


TOKER


Korad Se vch Vilda-meduza Crackerjack
Lydnad: 1:a pris klass 1
Ras: Korthårig collie
2008-2011
 Toker fick somna in strax innan han skulle fylla 3år. Anledningen till det var att han hade distichiasis. Efter att ha fått hår bortbrända otaliga gånger hade han ärrvävnad på båda ögonlockskanterna som störde honom. Någon garanti att han någonsin skulle slippa problemet med håren oavsett behandling fanns det inte så efter att ha behandlat honom i två års tid valde jag att låta honom somna in. Att han led av håren som konstant dök upp och ärrvävnaden på ögonlockskanterna var tydligt. Han var en mycket speciell hund och mitt stök kommer jag alltid att minnas. Bortsett från distichiasis så hade han även problem med återkommande eksem mellan trampdynorna.
LEO
Se vch Nodstagårdens jackpot
Ras: Shetland Sheepdog
2004-2008
Jag hade turen att få dela ett par år med den här underbara hunden.
När han var runt 3 år började det märkas att det var något som var fel. Han blandade ihop kommandon och orkade inte längre ta långa promenader. En bra dag orkade han med en promenad på en kvart. Efter många turer till lika många veterinärer var det fortfarande ingen som visste vad det var som var fel på Leo. Till slut kom dagen när veterinärerna sa att det inte fanns några fler undersökningar att göra och att låta honom leva i skicket han var var inte något alternativ för mig.