tisdag 15 januari 2013

En näve päls

Det här med pälsvård och kloklippning är inte Lexus allt för road av. Jag har pedagogiskt försökt förklara att det måste göras men han verkar inte riktigt förstå. Eftersom jag inte vill att han ska se ut som en gigantiskt tova med långa klor så blir han borstad och får klorna klippta även om han inte uppskattar det. Han skulle ha behövt bli kammad någon timme till men det tar jag imorgon.
Jag förstår inte att det finns så mycket utställningsfolk som har långhåriga hundar. Om jag någonsin skulle få för mig att skaffa en hund till utställning skulle det bli en liten hund med så lite päls som möjligt. En liten hund behöver man inte ens springa med i ringen och pälsvård är jag inte road av. Nu lär det aldrig hända eftersom utställning verkligen inte är min grej

9 kommentarer:

 1. Håller med dig när det gäller päls. Kunde jag inte klippa min hund kort på sommaren skulle jag bli galen och han också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker synd om riktiga pälshundar som inte får vara hundar och skutta runt eftersom ägarna är rädda att pälsarna ska bli slitna

   Radera
 2. Kiros behöver också en ordentlig borstning. Blir det kallt i helgen får det bli vår aktivitet då. Kiros tycker att borstning är onödigt. Kragen känns för tillfället inte rolig alls. Klippta klor ska hela gänget få till helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här blir det också kloklippning i helgen, borde ta det nu men kjag skjuter lite på det roliga

   Radera
 3. Långt värre med trimhundar som t.ex. schnauzer, tycker jag. Där måste de också friseras och det ska ske ofta, inte bada före utställning pga att man vill ha sträv päls när domaren känner på... Bort med ullen minst en gång i veckan, forma tassar och huvudet typ varannan vecka, trimma lite och ofta... Rätt längd, rätt känsla, rätt hårdhet i håret... Pest!

  Tycker precis som du, ska jag syssla med utställning skaffar jag mig en korthårig hund som bara ska glänsa vara lagom musklad :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trimhund skulle jag aldrig vilja ha

   Radera
 4. Nja, hundutställningar är till för att man ska se vad det finns för hundar. De man gillar går man hem och letar upp på nätet så man vet om det är soffpotatis eller en hund för en själv........
  Fast just nu saknar jag min terv. Visst var det päls men det räckte med att borsta den vid fällning. Ok segel osv fick man ta när halva skogen följde med hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att besöka lydnadstävling eller brukstävling om man letar en hund som passar=)
   Lexus hade gärna fått ha mindre päls men hellre en bra hund med päls än en sämre hund utan päls

   Radera
 5. Spar du pälsen, bord kunna bli en halsduk till någon kommande vinter...

  SvaraRadera