lördag 9 juni 2012

Spårträning

Eftersom jag inte har tyckt att Lexus riktigt fattar vad spår går ut på beslutade jag mig för att prova en annan metod. Metoden hade jag tidigare läst om i Din hund praktisk hundbok och det verkar helt klart som om det är en metod som passar Lexus. Nu slog han på nosen och arbetade.
Efter det var det dags för mig att leka trasigt rådjur och skapa ett spår åt Freyja.
Spårstart
I vanliga fall brukar jag tänka lite på hur jag lägger spår men idag gick det inte. Det var så äckligt mycket mygg att det enda jag kunde tänka på var att jag skulle bli klart fort med spåret. Ett par vinklar blev det men inget svårare än det. Freyja ska gå spåret imorgon och så får vi se hur det går.
Det verkar som om jag störde en älgko när jag lade spåret för när vi skulle åka hem dök hon upp.
Älgko
Nu var hon inte stressad utan valde att stå stilla en stund och sedan promenerade hon iväg. Det är alltid roligt att se älgar särskilt när det är på längre avstånd än 10m.
hits counter

3 kommentarer:

  1. Kul att det går framåt med spårningen! Jag har också valp som stundtals inte helt förstår grejen. Vad var det för metod som fungerade för er?

    SvaraRadera
  2. Metoden går ut på att en hjälpreda håller i hunden och man själv promenerar i väg ca 60m. De första 10m ska hunden kunna se en och efter det ska buskar/stenar/kulle dölja var man tar vägen. Tanken är då att hunden ska rusa fram till var den senast såg en och när den inte hittar sin ägare så ska den börja använda nosen.

    SvaraRadera
  3. Aha, vår gamla beprövade metod... Den har blivit ifrågasatt av en del kan jag lova. Skönt att det fungerade bra för Lexus.

    SvaraRadera