onsdag 27 juni 2012

En bunt gräsänder?

Oavsett var jag har tänkt mig att promenera så måste jag gå en bit på vägen. Lexus har blivit hyfsat van vid bilar men det återstår lite jobb innan han kommer att ignorera bilarna helt.
Promenaden för dagen blev vid ån. Nu består promenaderna mest av att jag står stilla medan Lexus upptäcker saker och det tar lite tid. Här får han inte vara lös för det känns onödigt att han skulle störa något djur.
Utsikten från bron. Jag förstår inte varför jag ska ha så svårt att komma ihåg vad ån heter, vacker är den i alla fall. När vi hade kommit över på andra sidan såg jag något konstigt som rörde sig i det höga gräset. Det tog en stund innan jag insåg att det var en familj med gräsänder eller knipor.
Lexus tyckte att det var några väldigt underliga djur. Jag hann inte ta någon bild på dem och för att inte störa dem mer valde jag att byta riktning. Min tanke var god men tydligen tänkte fåglarna samma sak för de dök upp framför oss igen. Inte nu heller hann jag ta någon bild och vi var stilla och väntade en stund så att de skulle hinna iväg innan vi fortsatte.
Det var riktigt mycket lingonblommor så nu gäller det att hålla tummarna för att det även blir mycket lingon. Mitt mål i år är att plocka ihop till en ny kamera, det ska bli intressant att se om jag lyckas. Lite av en utmaning är det för de utländska bärplockarna är överallt så fort lingonen är mogna. Förra året var det rätt mycket lingon kvar att plocka på ställen som kräver att man går en bit så det blir nog sådana ställen som jag får sikta in mig på.

2 kommentarer:

  1. Men jösses vad han vuxit!!!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker själv också att han börjar bli stor. Får nog ta någon dag och försöka mäta hur hög han har blivit

    SvaraRadera