lördag 23 juni 2012

Lydnadsträning i teori och praktik

Nu har jag läst ut Lydnadsträning i teori och praktik av Cecilie Køste och Morten Egtvedt. Jag har lite blandade känslor om boken. Den gav mig en hel del att tänka på och jag fick inse en del misstag som jag gjorde med Toker. En bok som får mig att fundera är alltid bra. Däremot störde jag mig lite på att det stundtals kändes som om de hade skrivit kapitel och sedan bara satt ihop en bok utan att reflektera över vad de skrivit. Ett exempel på det är att det på flertalet platser i boken förklaras att inlärning med hjälp av lockande inte är bra och sen helt plötsligt kommer tipset att locka hunden att lägga sig om den inte gör det frivilligt.

Det är absolut en läsvärd bok och jag tror att de flesta som läser den kommer att lära sig något. Jag kommer att ta hjälp av boken när jag funderar på hur något ska läras in men att följa den till punkt och pricka  kommer jag inte att göra.

1 kommentar:

  1. Håller med dig om den här boken, finns en hel del att läsa men det står inte mycket om problemlösningar, eller de kanske tror att gör man bara som det står i boken så dyker de inte upp. Men dessvärre så brukar de göra det förr eller senare ;-)

    SvaraRadera