lördag 25 augusti 2012

Känd mentalstatus

Jag får börja med att tacka golden retriverklubben för att vi fick en plats och för ett trevligt arrangemang.
Det blev lite väntetid innan det var Freyjas tur så vi pratade med lite folk och tog det lugnt ett tag. Bra träning för Lexus och plötsligt dök det upp en kvinna som klappade Lexus på huvudet och förklarade att hon hade sett honom på utställning. Mitt svar blev att vi inte sysslar med sånt. Nu lät det säkert lite otrevligt och det var inte min avsikt utan jag blev mest förvånad.
Beskrivaren var samma som beskrev både Tokers mh och mt och han kom ihåg Toker. Sånt gör mig alltid lite varm i hjärtat och när han sedan sa att Toker var en av få vettiga korthårs collie så kunde jag inte göra något annat än att hålla med.
Hur gick det för Freyja då?
Att leka med testledaren var givetvis kul.
En konstig människa som står och kastar en leksak var väldigt intressant. Att leka med honom var däremot inte Freyja intresserad av. Hon drog ner till honom och snodde leksaken istället
Det blev en reaktion på skramlet men att ta sig fram och kolla av det själv var det inga problem med.
Spökena blev ordentligt utskällda och Freyja var modigare än vad jag hade räknat med.
Att gå fram och kolla av dem var inte något problem.
Överlag så gick det som jag hade räknat med. Freyja förvånade mig mest när det kommer till spökena, jag trodde att hon skulle backa undan och inte stå kvar och agera.
Hela mh protokollet går det att se här.
(Jag vet att texten är något ändrat i ett par rutor men nu är jag för slö för att skriva in den nya texten )
Här går det att läsa hur de olika momenten i ett mh ska genomföras

2 kommentarer:

  1. Tycker mentaltesen är bland det roligaste jag gjort med min hund. Vi visste ju ingenting av vad som skulle hända och ske… och hennes agerade var en fröjd att uppleva. Bäst var spöket som hon började med att skälla ut med råge för att sedan när de kom närmare utan att backa börja charma genom att vifta på svansen och göra sig välvilligt inställd.

    SvaraRadera
  2. Fint MH för lilla fröken. Kul att se lite udda raser på MH.

    SvaraRadera