onsdag 8 augusti 2012

Bad och getingar


Det var stundtals en lugn promenad i alla fall. Det blev en liten promenad vid ån idag och på en sträcka är det bra sikt så Lexus fick vara lös en stund.
Han skuttade runt och lyssnade bra på mig så jag var nöjd. Jag funderade lite på att koppla upp honom när vi kom närmare ån men beslutade mig för att avstå.
Han promenerade runt lite och allt gick bra till han kom på att han skulle dricka vatten ur ån. Lexus missbedömde helt klart hur mycket som han kunde luta sig ut över vattnet.
Han trillade i men tog sig upp fort. Sen blev det en jäkla fart på de spinkiga benen och han kutade runt en stund.
Jag räknade med att promenaden hem skulle bli lugn. Kopplet åkte på och vi började röra oss hemåt. Efter en stund så var det tydligen något spännande som Lexus nosade på under en gran och jag lät honom hållas. Det tog inte många sekunder innan han kastade sig bakåt och på stället var han hade nosat var det en hel del getingar som inte verkade glada. Lexus började gnugga sitt ansikte mot marken samtidigt som jag såg till att vi flyttade oss bort från alla getingar. Efter en liten stund slutade han gnugga sitt ansikte och vi fortsatte hemåt. Tur i oturen var att han inte blev stungen i munnen. Trött blev han utan tvekan av upplevelserna för nu ligger han och sover

2 kommentarer:

  1. Stackars liten, getingar som är så jobbiga,
    Kan för övrigt tänka mig farten efter det ofrivilliga doppet. Måste ha sett tämligen dråpligt ut :)

    SvaraRadera
  2. Alltid lika roligt att upptäcka omgivningarna med andras ögon :)

    SvaraRadera