tisdag 9 april 2013

Utvärdering läggande och frittfölj

Träningen i dag skulle då bli träning av frittfölj och läggande. Ovanligt nog lyckades jag hålla mig till det. För min del är det helt klart bra att redan ha beslutat vad vi ska träna.
I frittfölj hamnade fokus på svängar och behålla attityden.
Det började med att Lexus ansåg att ligg var ett helt nytt ord som han aldrig tidigare hade hört. Jag sa ligg och han stannade till och såg glad ut. När det inte kom någon belöning som han tyckte att han skulle ha så studsade han runt istället. Det var bara att backa ordentligt och köra ligg medan vi båda var stilla. Efter en stund verkade poletten trilla ner. Så här långt hann vi i dag.

När det gäller frittfölj måste vi öva mer på allt. Positionen behöver förbättras mycket i svängar, det och mer uthållighet får nog bli prio 1. Sen ska jag ta itu med sättande.

I läggandet behöver det bli väldigt mycket snabbare och säkrare. (Förvirringen Lexus uppvisar i slutet beror på att han blev osäker på var externbelöningen fanns. När jag visade blev han glad). Jag får helt enkelt bli bättre på att träna ligg på olika platser och träna in snabba lägganden

Det positiva som jag tar med mig är att jag har en glad hund som tycker att det är kul att träna

2 kommentarer:

  1. Det ser mycket lovande ut. Bra jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Vi ska allt få till några snygga moment

      Radera