söndag 7 april 2013

En collie låter, flera hörs mer=)

Lexus kan få för sig att skälla på träd,gatlampor,skyltar och gud vet allt. Därför förutsätter jag oftast att det inte är något vettigt som han skäller på. På promenaden i dag fortsatte vi rakt fram var jag normalt brukar vända.
Kiros
När vi hade gått en bit började Lexus skälla på en fågelholk.

 Givetvis hängde de andra av samma ras som Lexus med i skällandet. Är man collie ska man höras och synas.
Yuffie (Lexus mor) skäller

Tifa skäller

Kiros skäller

Det gick att se att det var något i fågelholken men jag tolkade det som en träbit eller något liknande. Jag knäppte en bild på den som jag zoomade in för att kunna se vad det var. Jag tyckte att det såg ut som näver och var rätt säker på det. När jag ser bilden i datorn råder det inga tvivel om vad det är.
Helt säker på vad det är blir man kanske inte av den här bilden men förstorar man upp den lite ser det ut så här.
Det är en uggla (jag gissar på slaguggla) som har lyckats fastna med en vinge i en spik(?) i taket på fågelholken och sen när den har försökt ta sig loss så har den snurrat runt sig själv och vingen har därför blivit snurrad. Synd om den utan tvekan. Jag hade aldrig tänkt att någon fågel skulle kunna skada sig så i en fågelholk och det är det nog inte så många som tänker på.

3 kommentarer:

 1. Tack för igår! Det var en härlig promenad. Tifa mår fin fint idag. Ingen skillnad alls på hennes rörelser trots två timmars promenad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva. Härligt att läsa att Tifa är okej, funderade i morse på hur hon skulle vara i dag

   Radera
 2. Fniss, körövning för collie. Fast alla collies skäller inte. Min vägrade, enda gången hon skällde var när min bror och jag slogs......

  SvaraRadera