måndag 8 april 2013

Utvärdering hopp över hinder

Tanken med träningen i dag var att lägga fokus på att Lexus skulle hoppa oavsett hur snett jag placerade honom eller mig själv. Och att få till ett snyggt avslut. Det är hoppet i klass 1 som vi tränade.
Det som var positivt med dagens träning var att Lexus hoppade i stort sett hur konstigt jag än placerade honom. Och han behöll en glad och trevlig attityd fast det blev lite tokigt ibland.

Det som vi behöver träna mer på är att Lexus ska vänta med att hoppa till han får kommando och en mycket snävare sväng när han kommer till mig. Nu blev svängen stor som en reaktion på att han fick en tillrättavisning. En ovana/olat som Lexus pysslar med ibland i inkallning och andra moment när han ska in till min sida är att han tar tag i min jackärm med tänderna. Jag har ignorerat det och enda reaktion har varit att han blir utan belöning. Det har inte haft någon effekt utan han har fortsatt göra det ibland. I dag kom han i full fart mot mig och när han var i jämnhöjd med min arm tog han ett tag om min handled. Det gjorde jäkligt ont och ett sånt beteende får konsekvenser oavsett om det är i träning eller i vardagen. Vi tränade vidare efter det och Lexus humör var inte påverkat och han gjorde ingen ansats att ta tag i min jacka eller hand efter det.

Mer träning på att sitta kvar ordentligt, hoppa högre höjd minst en gång per träning, snyggare avslut och behålla glädjen. Det är vad jag ska tänka på till nästa träning av hoppet.

4 kommentarer:

 1. Åsa med kortisar8 april 2013 22:44

  Det är jätteviktigt att komma ihåg att träna på att hunden ska kunna hoppa i vilken vinkel som helst, så bra att han fixar det utan problem! Speciellt viktigt när man kommer till hoppapport! Jag verkar kunna kasta dessa apporter vart som helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det inte är helt lätt att kasta rätt på tävling.
   Målet är att Lexus ska vara så pass förberedd på allt möjligt, får se om jag lyckas=)

   Radera
 2. Skönt att han tog tillrättavisningen så bra. Det gör gräsligt ont när de tycker att de kan använda hela matte som kampsak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att det inte påverkade hans attityd. Förhoppningsvis kommer han inte att göra om det fler gånger

   Radera