fredag 25 maj 2012

Varmt

Jag äter en glass och firar lite att jag nu är klar hos tandläkaren och att det dröjer ett år till nästa besök.
Freyja och Lexus kan fortfarande inte vara lösa tillsammans utan att leka så det är koppel på en som gäller. Givetvis så får de leka korta stunder men jag vill även att de lär sig att ta det lugnt nära varandra. Observanta ser att Lexus båda öron tippar och det är korrekt. Jag skulle kunna ljuga och säga att det blev så utan att jag gjorde något men så är det inte. Ena örat får lite hjälp att tippa nu, Tokers öron kämpade jag med i många månader och hans öron blev aldrig "korrekta" ändå. Att jag nu beslutade mig för att hjälpa Lexus öron är för att hans öron är mjuka längst ut. Tokers öron var hårda och nu inser jag att det var fullständigt meningslöst att försöka få hans öron att tippa. Jag tänker inte hålla på och trixa med öronen någon längre tid utan jag ger det någon vecka och sedan får vi se hur det blir. Nu finns det säkert någon som funderar över varför jag ens skriver det här. Anledningen är enkel, jag står för vad jag gör.
Yana beslutade sig för att den bästa platsen att vila på var i buren i bilen. Det kan bero på att hon inte ville bli tuggad på av en hårboll.
Freyja har börjat se riktigt vuxen ut nu och även om jag är lite partisk så måste jag säga att hon är en vacker bayersk viltspårhund. Snart blir det dags att leta efter någon utställning, jag ser inte direkt fram emot det för jag lovade sambon att jag skulle visa henne på en utställning. Att hon ska ställas ut beror enbart på att det krävs för att kunna få bli jaktchampion. Nu är inte spårproven avklarade än som krävs för det men det skadar inte att planera. Freyja har behövt längre tid än Yana på sig för att mogna när det kommer till spårning och någon stress att ta titlar har inte sambon. Hon har hunnit med två mindre bra resultat på öppen klass men tack vare spårproven fick vi lite mer vägledning i vad hon behöver träna på. Något som jag försöker lära mig av sambon är att det är okej att det ibland inte går som man har tänkt sig på tävling.
tumblr tracker

2 kommentarer:

  1. Gud vilken vacker bild på Yana i bilen :)

    SvaraRadera
  2. Bra sätt att fira att det är ett år till nästa besök hos tandläkaren. Jag skulle nog också fira.
    Fina hundar du har!

    SvaraRadera