lördag 26 maj 2012

Första badet för året

Nu är det givetvis inte jag som har badat utan hundarna. Den som blev gladast att komma till Åckensjön var inte helt otippat Freyja.

Hon skuttade runt och var lite överallt hela tiden. Lexus höll sig i vattenbrynet och plaskade lite.


Yana har en favorit sten som hon alltid ska stå på. Nu var vattnet lite högt vilket gjorde att det inte gick att ta sig ut till stenen utan att bli blöt. Att bli lite blöt är okej i Yanas värld men att simma är inte att tänka på.


En upprörd Yana har tagit sig ut till stenen och vill nu in igen utan att bli blöt. När ett sådant dilemma dyker upp är Yanas lösning att skälla. Nu är det inte direkt någon lösning för varken jag eller sambon knatar ut och bär in henne.


Efter en hel del skällande gav hon till slut upp och hoppade i vattnet.
Lexus gräns låg vid att bli lite blöt om magen. Längre än så ville han inte.

Freyja däremot simmade runt med och utan pinne.


Resterna av en träbåt.
Vi överlevde även alla turen till sjön fast det var jag som körde. Nu var det ca ett år sedan som jag körde vilket beror på att jag inte alls gillar att köra sambons ena bil. Den nya bilen däremot trivdes jag helt okej med. Om några timmar blir det spår för bayrarna och fram till dess råder det ett lugn
tumblr tracker

4 kommentarer:

 1. :))

  Gick Ni verkligen inte ut och hämtade henne?? Stackarn, hon blev ju blöt :)

  SvaraRadera
 2. Gillar någonstans den där skällösningen. Min vovva brukar också köra den och nu på sista tiden har hon till och med gått in i ett annat rum och skällt bara för att hon vill att man ska masa sig ur soffan och hångla lite med henne. I början gick jag på det då hon under sina 10 år aldrig skällt inomhus och jag trodde att åtminstone en mus var på besök, men nu har jag lärt mig. Undrar över det där med att tippa öronen hur gör man och varför ska öronen tippa är det rasstandard eller?

  SvaraRadera
 3. Annika: Jag är glad åt att Yana inte försöker skälla sig till allt för mycket för när hon skäller låter det mycket.
  Att öronen ska tippa beror bara på rasstandarden. Antingen så tejpar man ner öronen,tynger ner dem eller försöker massera ner dem. Lexus öron är mjuka var de ska tippa så jag har nu tynger(häftmassa) längst ut på tippen. Jag ger det någon vecka och sen får han se ut som han vill

  SvaraRadera
 4. OK, tippade öron ger onekligen ett lite charmigt intryck men jag skulle inte heller göra allt för det.

  SvaraRadera