tisdag 29 maj 2012

Det kan nog kallas träning


Lexus är den första hunden som jag inte lägger någon större fokus på att lära in sitt och ligg på. Lite sådan träning blir det men i huvudsak så är det annat vi ägnar oss åt. Det har blivit en hel del belöningar för saker som han gör spontant och sen så försöker jag hålla liv i hans föremålsintresse.
Ett stycke Lexus som är på väg till en target. Jag borde nog ta och skaffa någon annan target för den här börjar gå sönder. Det är ett plastlock från en burk som har hängt med länge och flera hundar har tuggat på den genom åren.
En annan nackdel med ett plastlock som target är att den tippar när hundarna kliver på kanten. Men jag tycker att det funkar rätt bra ändå.
I dag plockade jag fram en träapport som han inte hade fått ha tidigare. Det var skönt att se att det inte var några problem med en "ny" apport. Med Toker fick jag kämpa en hel del med apporten och för mig var det en stor seger när han på en tävling valde att ta träapporten. Jag tittar fortfarande på pokalen från den tävlingen och minns hur glad och stolt jag blev när Toker valde att ta apporten. Att vi överlag fick dålig poäng på den tävlingen är av mindre betydelse.
Det är givetvis inte bara apporter som vi leker med utan det blir även bollar
och mjuka leksaker. Tygräven gillar han mycket så den fungerar som en bra belöning.
När jag tyckte att vi var klara med träning började jag plocka ihop sakerna. Det går inte att ha träapporter i trädgården när bayrarna är hemma om jag inte önskar att de förvandlas till små träbitar. Jag funderade lite över var Lexus hade tagit vägen och hittade honom liggandes så här i skuggan av garaget
tumblr tracker

5 kommentarer:

 1. Musmattor är perfekta targets. Mjuka och följer marken samt enkla att klippa i mindre bitar om det behövs.

  Får jag låna en bild på Lexus och metallapporten och lägga på vår Facebooksida? Han är för söt, lille godingen.

  SvaraRadera
 2. Det blir nog så att jag får ta och skaffa några musmattor, gäller bara att komma ihåg det. Ta vilka bilder du vill.

  SvaraRadera
 3. Måste säga att jag är impad av Lexus som bär metallapporten frivilligt. Tycker den verkar vara skitäckligt ha en sådan i munnen.......

  SvaraRadera
 4. Han ser ut att verkligen ha fastnat för metallapporten :)

  SvaraRadera
 5. Han är så fantastiskt söt och rolig att följa. Hoppas du klarde tentan trots allt...

  SvaraRadera