söndag 26 oktober 2014

Trots tappra försök går inte budskapet fram

Jag har inte lyckats förklara vintertid för Yana och snart ger jag nog upp mina försök att få henne att förstå. Yana är väldigt petig med vilken tid på kvällen som mat ska serveras och det är då klockan 18.00 som maten ska serveras. Serveras inte maten då lider Yana av helvetes alla kval och hon gör att även vi andra också lider. Det är omöjligt att missa Yanas uppmaning om att hon ska ha mat. Hon visar det tydligt med att röra sig mellan köket och var jag eller sambon är samtidigt som hon gnäller. Att ringa hit runt 18.00 är fullständigt onödigt för att överrösta Yana är en utmaning. Lexus bryr sig inte så mycket om vilken tid mat serveras utan huvudsaken är att han får mat. Freyja brukar gå in och sätta sig i köket när hon anser att det är mattid. Det är skönt att det i alla fall bara är en av tre som ljudligt berättar när det är dags för mat.

2 kommentarer:

  1. Tottas blandis Leica påminner en efter en stund om man glömt att ge henne mat, hon gnäller väldigt gällt så att man nästan inte hör det innan hon misströstat. :D Uzie hade också svårt med vintertid, hon fick för sig att det var dags för kvällspromenad och därmed kvällsmat när man kom in - det fick hon för sig vid typ kl.19 en månad efter omställningen. Vi gick väldigt sällan ut innan kl.22 så det var lite påfrestande att ha en hund som var på helspänn utifall man reste sig ur soffan.

    SvaraRadera
  2. Haha, total igenkänningsfaktor. Först och främst med maten, Balder har också sina tider att passa (fast de är mer ungefärliga). Men i dag ville han gå och kvällskissa inför natten klockan åtta. (Även klockan nio är lite tidigt där, men han är kvällstrött och i dag klev vi upp strax efter fem.)

    SvaraRadera