torsdag 22 maj 2014

Hur göra?

Min plan var att Lexus skulle bli exteriörbeskriven och delta i den första och enda utställningen i hans liv i år. Att jag tänkte det beror enbart på att det ska bli någon utställning på Malungs bk. Om det går att slippa slösa bensinpengar på något så fruktansvärt tråkigt som utställning så är det fantastiskt. Gissar att det inte går att missa vad jag anser om utställning. Om någon fortfarande tvivlar på min åsikt så är den att utställning är ohyggligt tråkigt och överlag väldigt meningslöst. Exteriörbeskrivning ser jag däremot som en bra utvärdering av hundar. Anmälningstiden till utställningen går ut om någon/några veckor och jag har fortfarande inte orkat höra av mig till någon på Malungs brukshundklubb för att höra om det kommer finnas möjlighet till exteriörbeskrivning. Den som ska döma collie har även gjort exteriörbeskrivningar på collie så jag vet att den kan göra det, kollade upp det för ett bra tag sedan på hunddata. Att jag inte vet hur jag ska göra är för att jag inte vet hur det är med mig när utställningen är i juli.
Det handlar om en del pengar och jag har absolut ingen lust att ge bort någon kr till Malungs bk. Och risken finns att det kan bli så om jag inte mår bra när det är dags för utställningen. Inte heller har jag någon koll på om man måste vara medlem i brukshundklubben för att få ställa på någon sbk utställning. Har någon koll på det? I så fall blir det då ännu dyrare... Givetvis blir det Mora brukshundklubb som jag blir medlem i på nytt när det blir aktuellt. Förnyade aldrig mitt medlemskap förra året (eller när det nu var som det gick ut).

Nu vet jag att det finns en del människor i Malung som läser här (era ip adresser avslöjar er) och garanterat så är en del av er som läser aktiva i Malungs bk. För att spara lite av min tid kanske någon kan tänka sig att lämna en kommentar här om det kommer att finnas möjlighet till exteriörbeskrivning eller inte

2 kommentarer:

 1. Yes, du måste vara medlem i SBK för att få ställa ut. Självklart väljer du själv vilken lokalklubb du vill vara medlem i; Mora.
  Exteriörbeskrivning genomförs efter förfrågan. Domaren ställer säkert upp på att exteriörbeskriva, men du måste höra av dig innan så att arrangören kan göra en förfrågan till domaren om denne vill genomföra detta efter utställningen.
  Lycka till !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar! Lutar helt klart åt att det får bli exteriörbeskrivning och utställning någon annan gång. Känns lite onödigt att betala medlemsavgift bara för att kunna ställa ut och exteriörbeskriva.

   Radera