lördag 3 maj 2014

Är det okej att låna bilder som jag har tagit?

Svaret är väldigt enkelt och det är NEJ. Uppfödarna till hundarna får givetvis låna fritt men om någon annan vill "låna" en bild förväntar jag mig att man frågar. När jag då upptäcker att någon har "lånat" en bild och låtsas att det är deras hund på bilden känner jag mig lite lätt irriterad. Jag har tidigare övervägt att vattenstämpla mina bilder men jag tycker att det förstör så mycket. Puckot som har "lånat" en bild på Freyja och påstår att det är hennes hund kallar sig smallswedishwoman och blogginlägget hittar man här.

Frågan jag ställer mig är : Hur tänker man när man låtsas att någon annans hund är ens egen? Något riktigt fel i huvudet lär det garanterat vara.

 Nu är jag väldigt envis så jag ska allt se vad jag kan göra åt saken för det är INTE okej att sno bilder av mig

5 kommentarer:

 1. Folk är ju inte riktigt kloka när det kommer till det där med bilder! Lyckligtvis tar jag inte så bra bilder att någon vill ha dem, jag hade blivit skogstokig. Du kanske får börja vattenstämpla bilderna ändå för så där som den där människan gör är ju verkligen inte ok. Jag gissar också att bayrar-ägare är en ganska liten krets, så om hon hade en bayrare skulle väl folk veta vem hon är? Har hon ens hund på riktigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ärligt talat inte om hon har någon bayrare. Läste lite i bloggen och hon nämner en bayrare vid namn som hon äger. Det finns en bayrare med det namnet men givetvis med ett kennelprefix före och den ägs av en man. I bloggen har hon skrivit att den hunden har haft två kullar, hunddata säger tre... En av bilderna på den hunden kommer från en jaktsida... Vet inte om hunden på bilden är den som hon hävdar, kan vara en annan bayrare. Givetvis kan hon vara fotograf och har då laddat upp bilden på jaktsidan och sedan tagit den därifrån men det känns milt uttryckt som ett väldigt bökigt sätt.

   Radera
  2. Om man äger en hund så får man väl lägga ut bilder på sin egen hund oavsett hur dåliga de blir och inte sno från andras sidor. Det är ju själva individen som är intressant, inte bara fina bilder. *himlar med ögonen*

   Radera
 2. Va, vad konstigt - varför gör man så? Nu verkar ju hela bloggen bluff för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte alls syftet. Tycker bara att det är väldigt underligt

   Radera