torsdag 22 maj 2014

Är hundarna som mig eller är jag som hundarna?

Ska jag säga något som Toker och Lexus har gemensamt så är det att båda två reagerar först och tänker sen. Jag är precis likadan, det är ovanligt att jag tänker till innan jag reagerar på något. Det skulle vara intressant att veta om hundarna skulle vara på samma sätt om de hade växt upp hos någon annan. Jag har nämnt det förut och nu nämner jag det igen. Mentalt så mognade Toker fortare än Lexus, ska jag gissa så tror jag nog att det skiljer ca 6mån. Den senaste tiden så har det märkts att Lexus sakta börjar bli lite mer vuxen. Mest märks det på hur han reagerar på saker, tidigare började han skälla på en gång om det var något nytt. Nu funderar han oftast någon sek på om det är något att bry sig om eller inte. En i byn hade satt ut något vid vägen som Lexus uppfattade som väldigt udda. (Ska jag vara ärlig så tyckte även jag att det var lite udda). Titta på bilden och avgör själv.
Första gången vi passerade den reagerade Lexus. Andra gången var han fram och tittade på den och nu bryr han sig inte. Det låter kanske inte som något framsteg men det är det. Att han börjar selektera mer när det gäller vad man behöver bry sig om och inte ser jag helt klart som ett tecken på att han har mognat.
Om någon funderar på hur Yana och Freyja reagerar på nya saker så är deras attityd : Jaha den/det fanns inte där tidigare men eftersom den/det finns där nu så ska den antagligen vara där. Överlag så är deras inställning till det mesta rätt avkopplad. Det finns tillfällen när jag önskar att mina hundar också skulle vara mer så men då skulle de inte passa mig.

1 kommentar:

  1. Trädgårdstomtar är ju helvridna, mycket skumma. Jag skulle också ha tittat en extra gång eller skällt om jag vore hund.
    Det är intressant att fundera över vem som påverkar vem i förhållandet hund/människa, det tycker jag också. Uzie var väldigt miljöstark, Oliver också om man gör undantag för fyrverkerier för ingenting annat påverkade honom. Jag tänker att jag åtminstone nog inte har så lätt för att hetsa upp mig och att det påverkade hundarna positivt, även om jag också har ett jäkla humör.

    SvaraRadera