torsdag 7 mars 2013

Så blev jag trött igen

Varför parar man en hund som har lämnat distichiasis i en tidigare kombination men en annan hund som också har lämnat distichiasis i en tidigare kombination? Vill man öka chansen att få fram valpar med distichiasis eller vad handlar det om? Blir nästa steg att para två drabbade hundar?

Jag ställde frågan varför på kennelns facebooksida men inte helt oväntat så försvann frågan fort. Något säger mig att spekulanter på väntade valpar på Vilda-meduzas kennel inte kommer att få information om distichiasis

4 kommentarer:

 1. Det nästa steget har redan tagits. En kombo i grannlandet planeras med två drabbade hundar. Vet inte vilket som är värst, valpköpare bör alltid få reda på sanningen så kan de få välja själva risken de vill ta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tragiskt men förvånad är jag inte. Jäkla synd att uppfödare inte räknas som näringsidkare för då hade marknadsföringslagen varit tillämplig. Hade varit intressant att se om uppfödare skulle vara lite mer ärliga då när de skriver om alla fantastiska egenskaper som de väntade valparna förväntas få.

   Radera
 2. Jag är inte så jätteförvånad att frågan togs bort, jättetråkigt men känns väldigt typiskt Vilda-meduza att ta bort det som inte är superpositivt eller där man måste förklara varför man gjort sitt val. Hoppas verkligen att valpköparna får reda på det och kan välja huruvida dom vill ha en valp eller inte med all info som underlag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick svar i ett meddelande på facebook att hanen inte alls hade lämnat distichiasis. När jag hänvisade till dogweb och skrev vilken kull det handlade om fick jag förklarat för mig att uppfödaren till den kullen minsann skriver ut allt på sin hemsida och där stod det inget. Och dogweb kan vem som helst skriva in information på så det är inte pålitligt.
   Naiv som jag är trodde jag faktiskt att uppfödare hade koll på att den norska motsvarigheten till hunddata heter dogweb...

   Radera