lördag 23 mars 2013

Äntligen en riktig promenad

Med tanke på hur mycket överskottsenergi som Lexus har kändes det nödvändigt med en riktig promenad i dag.
Lexus ägnade ca 2 timmar åt att springa, springa lite mer och att spåra varg. Att spåra varg är inte riktigt en syssla som jag uppskattar att mina hundar ägnar sig åt. Yana och Freyja skulle inte ens komma på tanken att göra något sådant mindre begåvat men hundarna jag har ägt gör det.
Min kamera har jag inte fått tillbaka än från service men det fungerar bra att använda k10d istället. Jag använde den så pass mycket under några år så det har gått fort att få koll på den igen.
Freyja
Freyja och Yana var båda sansade medan Lexus sprang runt lite överallt.
Någon observant noterar säkert att Lexus har något på öronen igen och det är korrekt. Hans öron verkar vilja stå rakt upp så jag fortsätter med tyngder till exteriörbeskrivningen är avklarad. Om öronen tippar då och han låter bli att bita beskrivaren så borde han bli godkänd.
Yana
Det var lite för mycket vargspår för att det skulle vara helt trevligt men det är som det är. En väldigt stor varg hade knatar runt och minst en till varg i normal storlek. Svårt ibland att avgöra hur många det är utifrån spåren.
Yana
Solen gjorde att det blev extra trevligt att vara ute.
Freyja
Nu är det en trött Lexus som ligger i en korg och vilar och bayrarna ligger i solen i köket och vilar

6 kommentarer:

 1. Ta det inte personligt men är det inte på detta vis - sådan matte sådan hund...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anar att så är fallet men jag skulle vilja veta varför. Beror det på att hundarna har så låga tankar om min förmåga att hantera situationer så att de anser att de själva måste ha koll på var vargar finns? Tror hundarna att jag vill att de ska spåra varg? Ibland hade jag önskat att de kunde prata en kort stund

   Radera
  2. Jag tänkte inte precis på det faktum att de spårar varg utan att de kanske tar lite ogenomtänkta beslut. Kanske matte känner igen sig från sin ungdom?

   I fallet Lexus kan du testa att ömka honom i samband med vargspår så kanske det blir lite otäckt. På Yuffie har aldrig handgripliga fysiska tag fungerat utan i de fall vi velat få henne lite försiktig kring saker och ting har det varit dalt och ömkning som gällt. Då har det blivit jätteäckligt har Yuffie tyckt. Annars kanske du får köra skvallerträning på vargspår? Då får han ju i uppgift att meddela dig att vargspåren finns där men inte följa dem.

   En annan tanke, det är klart att dina hundar ska spåra varg. Bayrarna spårar ju klövvilt och vad blir det då kvar för uppgift till dina hundar? Naturligtvis rovdjuren... Jag hade kört på skvallermetoden tror jag.

   Radera
  3. Som jag minns det har jag alltid varit en ängel och givetvis gäller samma sak för mina hundar=)
   Nu kommer jag inte ihåg vad det var som Lexus gjorde som valp men det var något och då provade jag att ömka honom efter tips från er men det fungerade inte utan han ville bara göra det mer. När det gäller vargspår så ser jag det inte som något stort problem för han bryter när jag kallar in så det är jag som måste bli mer konsekvent och bryta så fort han börjar spåra. Jag är nog lite för slö på det när sikten är bra för då ser jag ingen fara.

   Lexus gillar också att spåra hare så han kan få hålla sig till det så tar bayrarna klövdjuren=)

   Radera
  4. Alla är individer. Skönt att han är olik sin mor på någon punkt i alla fall. Så länge det inte är något problem är det bara skönt. Ingen av våra har varit intresserade av vargspåren när vi stöter på dem. Jag tror dock att era spår är färskare än de vi hittar. Däremot har vi problem med allt ätbart som slängs i skogen och det har hittats förgiftad mat i skogen.

   Radera
 2. Han är väl nyfiken. Vill veta hur många de var, hur dags de gick där osv..... Det kan ju vara nya kompisar ju. Fniss

  SvaraRadera