fredag 8 mars 2013

Dagens lärdom del 5 eller nåt

Om man ska pulsa i snö är det en fördel om snödjupet inte överstiger skafthöjden på stövlarna. Gör det det kan det hända att stövlarna blir fyllda med snö när man sjunker ner till knäna.

När jag behöver tänka eller vill muntra upp mig så tar jag alltid en promenad till Åckensjön. Varför det har blivit så vet jag inte riktigt men jag trivs där. 
I vanlig ordning så var det inga människor som hade promenerat före mig. Konstigt nog verkar det som om det bara är jag som är villig att med jämna mellanrum sjunka ner till knäna i snö. Några älgar hade promenerat runt lite men deras steglängd och min är inte riktigt lika så jag kunde inte gå i deras spår. Lexus hade det lite bättre för skaren höll rätt bra för honom. Det skiljer några kg mellan oss, han väger 19kg och jag väger mer.
Vid Åckensjön hade isen börjat smälta och det verkar som om det kommer att bli vår även i år.
Lexus fick gå i koppel för det var en del djurspår lite överallt och sikten när man går till Åckensjön genom skogen är inte så bra.
Vägen hem fick bli skogsbilvägen för jag kände inte för att pulsa i snö mer.
Lexus liv kommer inte att förändras något för att han har anmärkning på armbågarna. När vi tränar så har jag alltid tränat hopp på låg höjd och varit allmänt försiktig med honom och det kommer jag givetvis att fortsätta med. Och han kommer att få fortsätta springa runt som en galning och vara nära att ge mig en hjärtattack emellanåt. Jag resonerar på samma sätt med honom som med de andra hundarna. Den dagen hunden inte längre kan göra saker som den älskar för att den har ont kommer den att få somna in.

Inte helt otippat kanske Rådjur


3 kommentarer:

 1. Så fina bilder och så mycket snö ni ff har kvar. Helt rätt, låt Lexus vara hund istället för att linda in honom i bomull.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med skogspromenad med hundarna!!!!! :) Håller med dig ;)

  SvaraRadera
 3. Vi hade också vår på g här. Idag låg det en dm med snö. Och mer faller i detta nu.......

  Håller med dig, låt dem vara hundar och göra det de tycker om. När det inte funkar längre så är det bättre om de får fortsätta på andra sidan.....

  SvaraRadera