söndag 17 februari 2013

Tror alltid det värsta

Lexus var lite stel igår i höger bakben och min första tanke var att det givetvis beror på att han har en kass höger höft. Att jag drar den slutsatsen beror på att han skadade höften som valp. I vanlig ordning tvingade jag sambon att titta noggrant på hur Lexus rör sig och efter en stund höll han med om att han rörde sig lite stelt. Nu på morgonen så vet jag inte om han rör sig stelt eller inte. Efter att ha stirrat på hunden en bra stund kan jag fortfarande inte avgöra det. Ska fundera en stund till om det är en bra idé att vara med på hundpromenaden eller inte. Det är skönt att Lexus snart är i rätt ålder för röntgen så slipper jag oroa mig. Oavsett resultat så är det bättre att veta. Jag gillar verkligen inte att jag alltid tror det värsta när det är något med Lexus men det är absolut orsakat av tidigare otur med hundar. Kliar sig Lexus vid ögat tänker jag distichiasis och /kliar han sig på benet/tassen tänker jag eksem. Så tänker jag inte när det gäller Yana eller Freyja och det beror på att det aldrig har varit något fel på någon av dem. Om alla tre hundarna springer lösa någonstans och en skadar sig så är det alltid hunden som jag äger. Nu vet jag inte om det är så att mina hundar alltid är mer oförsiktiga eller om det är så att bayrare är mer tåliga

4 kommentarer:

 1. Har du planer på att röntga så fort det bara går? Tänk att det lilla monstret snart är ett år....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt att han ska bli röntgad nu i februari men får se hur det blir. Han är så pass musklad att det inte känns nödvändigt att vänta några månader. Sen så vill jag gärna veta hur höfterna är. Om höger höft är dålig så är den det och jag slipper fundera mer på det

   Radera
  2. Jag håller tummarna för att du bara är nojig :-D Det är alltid nervöst inför röntgen både som ägare och uppfödare. Vi får oroa oss i kapp när du väl har röntgat.

   Annars så tror jag faktiskt att dina hundar varit mer oförsiktiga än bayrarna. Det känns som om bayrarna ska ha en viss inbyggd "försiktighet". De ska ju ha förstånd att inte skadas av viltet om jag säger så. Collie upplever jag som en fysiskt hård hund. Den bryr sig helt enkelt inte om utifall det gör ont kroppsligt, i alla fall inte medan den håller på.

   Radera
  3. Det är nog så att bayrarna är lite mer begåvade när det gäller att ta sig fram rätt väg. De väljer väg medan mina hundar alltid väljer kortaste vägen som oftast inte är den mest begåvade vägen. Att Lexus kunde göra sig illa genom att springa själv i trädgården som valp tar nog dock priset=)

   Radera