onsdag 13 februari 2013

Ett litet rådjur med korta ben som rör sig konstigt?

Jag tänkte att Lexus och jag skulle promenera på ett ställe en bit från byn idag. För att ta sig dit behövde han gå i koppel en rätt lång stund. Nu visade det sig att herrn var ovanligt stökig i koppel så promenad planerna ändrades till att promenera nära byn. Då skulle han slippa gå i koppel så länge och jag skulle slippa bli galen, det kan vara bra.
Snön föll på oss som den har gjort de senaste dygnen men solen visade sig så det var riktigt trevligt. Lexus hade mycket energi och rusade runt i stort sett hela tiden. Jag fick påminna honom ibland om att det finns gränser för hur långt bort han får vara från mig. Han lyssnade bra och jag pulsade och han skuttade.
Först när jag tittade på kortet funderade jag över hur jag kunde missa att objektivet var så skitigt. Sen insåg jag att det är snö... Ibland är jag inte allt för begåvad.
På vägen hem såg jag något svart/brunt en bit bort och jag tänkte att det var ett rådjur som låg ner. Jag saktade ner tempot så att jag inte skulle stressa den. Djuret upptäckte mig och Lexus och började röra på sig och min första tanke var att det var ett väldigt underligt och lågt rådjur. Sen kopplade hjärnan att det inte alls var ett rådjur utan en bäver, lite skillnad. Den försvann fort ner i vattnet, kan bero på att Lexus skällde och ville titta lite närmare på bävern. Lexus var kopplad så det var ingen risk att han skulle komma åt den. Jag hade på känn att bävern skulle dyka upp på nytt så jag stannade var vi var och satte mig på huk och väntade. Det var på ett så pass långt avstånd att jag räknade med att kunna ta några bilder innan bävern upptäckte oss eller Lexus upptäckte den. Jag hade rätt och efter en stund dök den upp på nytt.

Kvalitén på bilderna lämnar lite att önska men jag är nöjd ändå. Att hålla balansen när man sitter på huk i ett par dm snö, få en hund att vara stilla och att hålla kameran stilla var en utmaning

10 kommentarer:

 1. Alltså för mig som stadsbo är de här bilderna jättehäftiga. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tycker det. Jag är fortfarande glad att jag fick den på bild. Bävrarna här har jag tidigare bara sett på våren/sommaren när de simmar runt

   Radera
 2. Wow! Vad fräckt! Har aldrig sett en riktig bäver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På våren/sommaren hör man dem mest så det var kul att få se en så pass nära

   Radera
 3. Jisses! Tycker du lyckades riktigt bra med tanke på hur skygga de är samt att du också hade Lexus med dig.

  SvaraRadera
 4. Häftigt!
  Enda gången jag sett bäver var i skymningen i Oxberg då den simmade i sjön. Det var svårt att förstå vad det var och om det alls rörde sig men efter en lång stunds funderande drog jag slutsatsen att det var en bäver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade absolut tur. Spåren i snön efter den har jag sett lite då och då men jag trodde aldrig att jag skulle få se den mitt på dagen

   Radera
 5. Svar
  1. Det var absolut riktigt häftigt att få se den

   Radera