söndag 30 december 2012

Tålamod

Några dagar sedan
Vi hade tänkt vara med på hundpromenaden idag men vi valde att avstå. Den trevliga snön har förvandlats till is som det regnar på. Att ge sig ut när det inte är nödvändigt känns därför mindre begåvat. Lexus är milt uttryckt lite jobbigt nu. Enligt honom så gäller det att dra i stort sett hela tiden i kopplet och att varva det med att plötsligt tvärstanna framför mig. Nu vet jag att det bara handlar om att ha tålamod för det kommer att gå över men det är jobbigt ändå.

Tålamod känns det även som det krävs att ha när man läser på nätet nu. Jag förstår inte hur så många människor kan döma en annan person utan att ha alla fakta. Brist på fantasi verkar inte människor lida av i alla fall eftersom de själva hittar på vad som egentligen hände. Det handlar inte om att döma eller fria en person som jag ser det utan det handlar om att ha ett öppet sinne till alla fakta kommer fram. Om det i dagens samhälle är fritt fram att döma en person bara för att den själv inte känner behovet att berätta allt för tidningar så är det ett tragiskt samhälle vi lever i. Skuldfrågan kommer att utredas av folk som har kompetens för det och i en perfekt värld skulle människor vänta med att döma en annan människa till det är gjort.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet. :) Sedan önskar man att folk, oavsett vilken åsikt de har, skulle låta bli att beskriva andra människor med en massa fula ord.

    SvaraRadera