Jag noterade igår att det började bli dåligt med bröd och att vi hade några potatisar som inte såg lyckliga ut. Lösningen blev då att koka tre potatisar och mosa dem och ha ner det i bröddegen. Brödet blev mer kompakt än vanligt och mer mättande. När jag bakar bröd så använder jag mig av ett basrecept och sedan använder jag mig av det som finns hemma.
4 limpor med potatis
10dl vatten
8 msk olja
3 msk sirap
50 g jäst
salt
10dl grövre mjöl ( 4 dl grahamsmjöl, 3 dl havregryn, 1 dl vetegroddar, 2 dl rågsikt)
ca 12 dl vetemjöl
3 kokta och mosade potatisar
Rör ihop degen och låt den jäsa ca 1h. Baka ut 4 limpor och låt dem jäsa ca 30 min. Grädda på nedersta falsen ca 35 min på 200 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar