måndag 28 juli 2014

En påminnelse

Ibland glömmer jag det som är viktigt. Jag insåg idag att aktivering för mig har blivit något som man har nytta av i tävling. Det är givetvis helt tokigt, allt man gör med hunden behöver inte alls vara vettigt eller delar av något som hunden behöver kunna i tävling. Aktivering ska handla om att man har kul med sin hund.
Med det färskt i minnet och en matte som var trött så fick Lexus idag leta efter leksak i lingon och blåbärsris. Nu var jag för trött för att lägga ut leksak så jag slängde iväg den och sen fick Lexus leta. Lexus tyckte att det var kul och när jag tyckte att det var nog och lade leksaken i fickan reagerade herrn i vanlig ordning med att skälla för att visa sitt missnöje. Han är en väldigt tacksam hund att hitta på saker med för oavsett vad det är så är han glad för att få göra något.

2 kommentarer:

  1. När jag var trött och seg tog jag med några leksaker ut i skogen bakom knuten och lade ut några leksaker och skickade Uzie på. Helt utan ruta, korridorer och alla finesser, hon gillade det. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så det ska vara. Allt behöver inte vara korrekt tävlingsmässigt, bara hunden har kul så är det bra

      Radera