torsdag 10 juli 2014

Det ska vara Volvo?


En sak som har irriterat mig till vansinne när det gäller Yana är gnällande,pipande och andra jobbiga ljud. Nu låter hon givetvis inte så hela tiden för då hade jag för länge sedan flyttat ut i vedboden. Utan hon har alltid låtit för jäkligt när vi har åkt bil på väg till något som hon tycker är roligt. Värst har hon alltid låtit på grusvägar eftersom det nästan alltid innebär spårning,springa i skogen eller annat. Det har inte spelat någon roll om det har handlat om en tur på 10min eller några timmar utan hon har låtit hela tiden. Efter en timme eller mer brukar jag vara väldigt trött på ljudet. Tacksamt nog så har ingen annan hund tagit efter henne vilket är lite av ett under. Givetvis har vi försökt jobba bort det men vi gav upp hoppet om att få bort ljudandet för något år sedan. Hon har låtit för jäkligt i ford mondeo, ford focus,nissan micra, toyota och säkert ett par bilar till som jag inte minns. Vi har låtit henne åka i olika burar och lös men inget har hjälpt.

En av anledningarna att vi åkte till Uppsala var att titta på en beg Volvo. Nu var den så pass bra att vi köpte den och tydligen så är det Volvo som Yana vill åka. Vi har åkt i den en del och istället för att låta oavbrutet så nöjer sig Yana nu med att låta någon enstaka gång under färden. Hade hon förklarat för några år sedan att det är Volvo som hon vill åka i så hade det besparat mig många frustrerande bilresor.

6 kommentarer:

 1. Ira är likadan... Så det är Volvo jag ska ha alltså. :P

  SvaraRadera
 2. Haha... Samt: öronen! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bayrarnas öron är väldigt klappvänliga

   Radera
 3. *fniss* Att hundar inte bara kan säga som det är, istället för att fjanta sig. :D Skämt åsido, vad skönt att hon verkar vara lugnare i Volvon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar verkligen vad det är med Volvo som Yana gillar. Den är möjligtvis lite tystare men jag märker inte mycket skillnad

   Radera