torsdag 20 februari 2014

Konstigt ljud

När vi gick på ängen hördes det ett konstigt ljud i närheten av älven. Nu syftar jag på alla utom Lexus för han kan inte gå, bara springa.

Nu har jag lärt mig att identifiera de flesta konstiga ljud men det här lät som en konstig blandning av en katt och en fågel som skrek ett dödsskrik. Sådant måste givetvis kollas så Lexus fick koppel på sig och sen började vi gå mot ljudet. Yana fick fortsätta att vara lös eftersom hon är pålitlig. Nu går det inte direkt att smyga ljudlöst när skaren håller ibland och man sjunker ner ibland. Det konstiga ljudet fortsatte att låta en bra stund men när vi närmaste oss blev det tyst. Yana visade att det var något i närheten.
När Yana blir extra uppmärksam och håller sig nära så har det än så länge alltid inneburit att det är rovdjur i närheten. Vi såg aldrig något och att lokalisera exakt varifrån ljudet kom lyckades vi inte med. Gissningen får helt enkelt bli att det var en lo som tog ett rådjur. Rådjur kan låta väldigt underligt även om ljudet idag var helt nytt för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar