tisdag 18 februari 2014

Fly till skogs eller försöka få Lexus trött?

Ärligt talas kände det mest lockande att fly från hundarna i morse och hitta en lugn plats i skogen och stanna där en stund. Anledningen till den känslan är att Freyja enligt Lexus och en hanhund i byn nu är i höglöp. Eftersom vi inte har några planer på att avla fram en korsning mellan bayrare och chihuahua/chinese crested så ringde vi hanhundsägaren så att han kunde hämta sin hund. Vi har inte heller några planer på att avla fram en korsning mellan collie och bayrare så därför är nu Freyja och Lexus separerade. Att Freyja är i höglöp märks på Lexus genom att han är lite gnällig men framförallt är han uppe i varv. I morse lämnade han halva sin frukost, att slänga mat är alltid fullständigt onödigt när man har bayrare så Yana fick bonus mat. I ett tappert försök att trötta ut Lexus lite så fick han dra på lunchpromenaden.
Jag håller fast vid en vikt på strax över 1kg som han får dra. Nu tror jag inte att det skulle vara några problem att öka på tyngden men jag är hellre onödigt försiktig än tar risker. Jag vill att pälsapan ska hålla i många år.
Givetvis fick han även göra av med energi genom att i vanlig ordning springa runt som en galning. Eftermiddagen har tacksamt nog varit ganska lugn så han blev nog allt lite trött.

2 kommentarer:

  1. Finemang med folk som inte har koll på sina hundar när man själv har höglöpande hund... Uzie fick några kåta hanhundar efter sig genom åren också, när vi var på promenad. Så jäkla irriterande. Skönt att Lexus blev lite trött i alla fall, svårt att nå dem när de bara är uppe i varv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag får lov att säga att det ändå är väldigt lite problem med hundar här i byn fast det är rätt många så det är skönt

      Radera