torsdag 28 augusti 2014

Lite extra glada vid måltiderna

Våra hundar äter alltid upp sin mat med glädje, under höglöpet äter dock Lexus sämre. Det är tacksamt att ha hundar som äter ordentligt och aldrig matvägrar. Deras basmat är torrfoder men eftersom jag har en förmåga att väga in egna tankar och åsikter tycker jag att det borde vara tråkigt att äta samma sak två gånger om dagen jämt. För att göra det lite roligare brukar vi köpa burkmat och tonfisk i olja ibland, då blir det någon/några matskedar med det blandat med torrfodret. Och om vi har ätit potatis eller något liknande och det blir över så får hundarna det. Så länge som de fortsätter att även äta torrfodret utan något godare i så ser jag inga problem med det. Jag letade efter något ställe på nätet som hade kalkonfötter till ett vettigt pris och hamnade då på jipotima´s hemsida. Jag har tänkt handla där tidigare men har varit tveksam till hur bra det går att skicka deras produkter. Efter lite velande så beslutade jag mig för att beställa nötkött, kycklingkorv och kalkonfötter. Igår dök paketet upp på Shell så det var bara att hämta det och hålla tummarna för att köttet inte hade hunnit bli dåligt. Köttet hade klarat sig förvånansvärt bra och var inte helt tinat. En korv med kött slängde vi in i kylen och resten åkte ner i frysen. Yana brukar vara lite uppe i varv när vi gör i ordning mat till hundarna men den här maten är tydligen fantastiskt god för imorse började hon hacka tänder i väntan på sin mat. I vanliga fall så är det bara ett beteende som Freyja brukar uppvisa när det gäller mat. Jag kan inte minnas att jag någonsin har hört Yana hacka tänder tidigare.

Att vi inte utfodrar hundarna med färskfoder eller barfar beror helt enkelt på att jag inte har kunskapen för att barfa och det finns inte en chans att jag skulle orka lära mig allt om det nu. Att vi inte använder färskfoder beror mest på att vi aldrig skulle komma ihåg att beställa och sen gäller det att ha koll när frysbilen kör sin rutt någon/några mil härifrån. Så länge som hundarna mår bra av torrfoder och gillar det kommer jag inte att sluta ge det.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, hacka tänder vid maten har jag faktiskt inte hört talas om förut. Det låter supergulligt! Det är bökigt med färskfoder när man inte bor så att det är lättåtkomligt med ÅF eller leverans, det finns ju bra torrfoder också. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våra hundar är speciella (eller konstiga). Ska försöka komma ihåg att spela in Freyja någon gång

      Radera