söndag 17 augusti 2014

Döda sorkar/möss

Det är fullt av döda sorkar/möss eller vad sjutton det nu är. Har inga planer på att titta extra noga på någon för att avgöra vad det är. Nu bekymrar det mig inte att det är så många som ligger döda överallt, så stor djurvän att jag bryr mig om små gnagare kommer jag aldrig att bli. Det stör mig däremot att jag har varit nära att kliva på dem flera gånger och det som är lite värre är att Lexus ser dem som mat. Jag vet inte hur många gånger nu som han har stått med ett äckligt djur i munnen. Han lyssnar tacksamt nog när jag säger loss men jag är inte dummare än att jag förstår att han har tuggat i sig några. Om de nu måste dö kan de väl vara snälla och dö i högar istället så blir det lättare att undvika dem.

3 kommentarer:

 1. Hmm. Kolla upp så att de inte kan ha haft harpest, jag TROR att gnagare kan få det och det har om jag minns rätt rätt hög dödlighet bland de djur som kan bli smittade. Människor kan få det och bli dåliga vet jag, men jag vet inte om hundar kan få det men kolla upp det för säkerhets skull så att Lexus inte drar på sig nåt skit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det är någon fara. Det var samma sak för några år sedan och då berodde det bara på att det var ovanligt många sorkar/möss så fler dog.

   Radera
 2. Ok, i så fall är det nog ingenting att oroa sig över. :-)

  SvaraRadera