tisdag 27 november 2012

Väntar och väntar

Det är meningen att det ska dyka upp en person idag eller imorgon och serva vår värmepump så det gäller att hålla sig hemma. Sannolikheten att någon dyker upp känns däremot inte så stor med tanke på att det egentligen var meningen att en skulle komma i augusti... Han var duktig på att säga en dag han skulle komma och sen dök han aldrig upp utan hörde av sig efter ett par dagar och bokade en ny tid. Då var det ingen panik för värmepumpen funkade, nu däremot går det bara att "köra" den på el och det blir dyrt och varmvattnet kommer bara upp i 40 grader. Inte muntert alls. Det blev en snabbpromenad för Lexus del eftersom jag inte visste om någon skulle komma.
Jag förstår mig inte helt på Lexus som ska plaska i vatten även om det är kallt. Nu tar det bara några minuter att gå hem från den här delen av ån så än så länge så får han ställa sig i vattnet. När det blir kallare får herrn dock inte plaska. Att spåra skogsmöss var också roligt idag. Helt säker på att det var spår efter skogsmöss är jag inte men jag gör det lätt för mig och beslutar att om det är spår efter möss i skogen så är det skogsmöss.
När vi kom hem igen hade posten varit förbi och lämnat hundmat och det tackar vi för. Det hade givetvis varit ännu roligare om det var gratis men man kan inte få allt

5 kommentarer:

 1. Det är träskpaddegenen (en väldigt uråldrig och primitiv gen) som styr detta evinnerliga plaskande. Går det plaska ska det plaskas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vilken fantastiskt bra förklaring. Jag har tur som köpte hund från uppfödare som kan upplysa mig om allt som jag funderar över.

   Radera
  2. Tur för oss att vi har valpköpare som uppskattar konstiga förklaringar.

   Träskpaddemorsan hälsar att sonen visst fått en mutation på genen då vattnet var alldeles för rent för att riktigt uppskattas av träskpaddor. Alternativet är att detta rena vatten är ett substitut för den egentliga hemvisten för träskpaddor. Man tager helt enkelt vad man haver...

   Radera
  3. Det är rätt dåligt med skitigt vatten i närheten nu så Lexus tog nog det rena vattnet som en nödlösning. Är det så att det är upp till mig som ägare att ta honom till skitigt vatten så att han kan få utlopp för sitt naturliga beteende?

   Radera
  4. Jag tycker du uppfyller det lägsta kravet genom att bara låta honom plaska där det finns möjlighet. Plaskandet i sig är viktigare för en träskpadda än skitigheten. Ha dock i åtanke att finns valmöjligheten kommer han alltid att välja det lortigaste.

   Radera