måndag 12 november 2012

Finaste Lexus

Jag tänkte att vi skulle börja träna in rutan, Lexus tyckte att det var en bra idé att bära runt på konerna och tugga på dem. Ibland har vi helt enkelt lite olika åsikter om vad det är som vi ska göra.
Jag skulle kunna skriva att han på bilden ställde sig fint på mitt kommando. Det är kanske inte så trevligt att ljuga så sanningen är mer att han sprang ut till leksaken och sen stannade när han upptäckte en fågel. Jag har inte riktigt lyckats få Lexus att förstå syftet med konerna men det kommer.
Hopp över hinder har vi tränat lite. Jag ser ingen anledning att låta honom hoppa högt utan det handlar bara om att han ska förstå vad han ska göra. Jag har valt att träna in både varianten när föraren lämnar hunden och varianten när föraren står kvar från start. Resonerar som så att det är lika bra att han vänjer sig från start att när det gäller hinder så finns det två olika sätt som gäller.
Lite träning blir det i stort sett varje dag sen varierar det om det handlar om tävlingsmoment eller annat. Några färdiga tävlingsmoment har vi absolut inte men vi tränar på och har roligt.

3 kommentarer:

 1. Duktig kille! Ja det ska ju vara skoj att träna! :-)

  SvaraRadera
 2. Haha, Lexus är ju för söt !!
  Viktor sprang ut och hämtade en kon som han kom tillbaka med när vi började med rutan.
  Det har lyckligtvis ordnat upp sig nu, så polletten trillar snart ner för Lexus också :)

  SvaraRadera
 3. Är du säker på att det är du som har förstått vad man ska ha konerna till?? För Lexus ser ut att tycka att hans variant är bättre ;)

  SvaraRadera