fredag 9 november 2012

Inte lätt att veta

Lexus är som sagt i spökåldern så det är en del saker som blir utskällda och en del morras det även på. Oftast kan jag räkna ut vad det är som gör honom upprörd men ibland är det svårt. I dag på en promenad var det något som var extra upprörande.
Jag kopplade honom för säkerhets skull för risken finns alltid att det är varg som gör honom upprörd. Tanken på en till hund som vill jaga varg känns inte lockande så det ska han inte börja med.
Jag kunde inte se vad det var som var så pass upprörande och Lexus lugnade ner sig fort. Det blev en bra promenad för vi träffade på en bunt rådjur. Han var kopplad när vi träffade på rådjuren så det var ingen risk att han skulle kunna jaga några. När rådjuren såg oss flydde de i full fart och Lexus ville absolut efter men han blev inte blockerad och det är skönt. Efter att ha haft en riktig jaktidiot är det skönt med en hund med normal jaktlust.

Innan Toker så levde jag i fantasivärlden att det gick att träna alla hundar att inte jaga. Jag kunde ha Toker lös men då gällde det att jag hela tiden hade all fokus på honom och genast reagera när han markerade att det fanns vilt i närheten. Toker var hunden som lärde mig att man ska passa sig för att uttrycka sig så säkert om något. Alla hundar i ens liv lär en något och jag har haft tur/har tur som har fått/får dela mitt liv med såna personligheter.

3 kommentarer: