torsdag 5 juli 2012

Spår,bad och en väldig massa skällande

Dagen började med att Lexus skällde ut björken i trädgården. Nu är det inte så att någon under natten planterade en björk utan den har funnits där många många år. Under dagen hade sambon fräckheten att ställa en planka lutad mot huset och även den blev utskälld. Vi hade tänkt åka in till Malung för lite miljöträning men det var för varmt mitt på dagen. På kvällen när det hade blivit svalare åkte vi iväg för att lägga spår. Jag började med att lägga ett kort rakt personspår åt Lexus och sedan lade jag ett hyfsat viltspår åt Freyja med ett par återgångar. När det var gjort var det dags för Lexus att gå sitt spår. Jag hade tänkt lägga ett spår åt Yana också men det var så pass bökig terräng så hon får ett spår om någon dag istället.
Idag fick Lexus spåra i sele och koppel. Det mest glädjande var att Lexus spårade. Han insåg vad han skulle göra och mer än det kräver jag inte än. Freyja kommer att få gå sitt spår imorgon. När spåren var avklarade tänkte vi att hundarna kunde få bada i sjön en stund.
Lexus började med att ägna någon minut åt att skälla på en hink som var i en båt. Yana och Freyja ignorerade helt vad Lexus pysslade med och skuttade runt lite.
Yana
Freyja
Efter en stund insåg även Lexus att det är ganska meningslöst att skälla på en hink så han kom fram till oss. Väl hos oss så upptäckte han en sten en bit bort som var väldigt upprörande.
Upprörd Lexus skäller på en sten som underligt nog inte flyttar på sig. Jag tänkte att han efter en stund skulle inse att det är onödigt att skälla på stenar.
Han höll ett vakande öga på stenen och skällde på den. Under tiden hann Freyja och Yana skutta runt i vattnet och på land.
blöt Freyja

Yana
Och under tiden fortsatte Lexus att skälla och skälla lite mer.
Och sen var det i stort sett dags att åka hem. Det börjar onekligen kännas som om Lexus har kommit i spökåldern. Om det hade bott någon i närheten av sjön så hade jag självklart sett till att Lexus blev tyst men nu är det inte så. Så länge som han skäller en bra bit från var människor bor så får han hållas till han inser att det inte är något att skälla på.

1 kommentar:

  1. Ser ut som han spårar på bra :)Härligt ro givande det ser ut, tycker ibland att det är lite jobbigt när jag bor så tätt på bebyggelsen.

    SvaraRadera