söndag 29 juli 2012

Jäkla bärplockare och mygg

Får nog börja med att skriva att den lilla oturshunden gjorde sig illa igår igen. Han skuttade runt i trädgården och tog en kurva för snävt vilket resulterade i att han slog i höger höft igen. Han haltade en liten stund efter det men det gick över. Eftersom han verkade okej idag så beslutade vi oss för att åka ut och plocka blåbär. Att kunna plocka fram blåbär ur frysen och göra en paj mitt i vintern är lite lyx men då gäller det att plocka blåbär.
När vi kom fram till var vi hade tänkt plocka blåbär visade det sig att bärplockarna redan hade varit där så det blev till att anstränga sig för att få ihop något alls. Samtidigt så var det en flock av mygg som passade på att äta ordentligt på en och det är inte roligt. Efter en stund klarade jag inte av myggen längre och vi gav upp. Mängden blåbär kommer tyvärr bara att räcka till en paj så det blir att ge sig ut igen och leta bär någon dag. Medan vi plockade gick hundarna mest runt och åt blåbär och jag tyckte att Lexus rörde sig helt okej. När vi hade gett upp bärplockningen så beslutade vi oss för att gå en bit på en skogsväg så att hundarna fick röra sig lite. Anledningen till promenad på skogsväg istället för i skogen var för att slippa myggen.

Efter en liten bit så noterade jag att Lexus på nytt haltade så det var bara att åka hem. Nu haltar han inte mycket så jag tror att det ger sig bara han får vila något dygn igen. Men det känns helt klart drygt att ta det lugnt igen. Yana och Freyja hade inget emot att åka hem eftersom det ger dem möjligheten att ligga och sola på altanen

1 kommentar:

  1. Yuffie hälsar till sin son att han måste vara lite försiktig med sin kropp. Den ska hålla i många år...

    SvaraRadera