söndag 1 juli 2012

Räddad av polisen

Oavsett väder så måste hundarna ut och vi beslutades oss för att köra till en skogsväg och promenera där. Nu var det inte bara slöhet som gjorde att vi tog bilen utan anledningen var att Lexus ska åka mycket bil. När vi kom till skogsvägen beslutade vi oss för att köra en bit på den så att bilturen skulle bli längre. Nu visade det sig att det var en lite för guppig väg för Lexus så jag såg på honom att han började må illa och bad sambon stanna. Sambon körde ner lite på sidan av vägen och stannade och vi släppte ut hundarna ur bilen. Sen var det kört. Vägkanten hade blivit lite för mjuk av allt regnande så bilen sjönk ner och det gick inte att få loss den. Vi promenerade en stund och sedan blev det ett telefonsamtal till en i byn. Han kunde inte komma och hjälpa oss men sa att han skulle skicka någon annan. Sen började vi vänta och knotten blev fler och fler.
Minuterna gick och när det hade gått närmare en timme ringde sambon upp personen som skulle skicka någon. Då visade det sig att de inte hade numret till mobilen som sambon hade med sig och var lite osäkra på var vi var. Efter det tog det inte någon längre stund innan hjälpen var framme. Då fick vi höra att de hade letat nummer till oss på eniro och ringt lite olika folk. Min mobil var kvar hemma och mobilen som sambon hade med sig finns inte registrerad. Den som hjälpte oss den här gången var polisen i byn som var ledig. Idag får vi tacka polisen och verkstadsägaren.
Nu var det tur att det var sambon som klantade sig och inte jag för då hade bilen fortfarande suttit fast. Jag är nämligen lite för envis så jag skulle aldrig ringa efter hjälp utan hade med största sannolikhet fått sitta där till vägen torkar upp.

1 kommentar:

  1. Nope, regn är inget kul. Och knott är om möjligt ännu värre!

    SvaraRadera