torsdag 10 februari 2011

Provar något nytt

Jag har beslutat mig att Toker får vila från träning i linförighet och frittfölj ett tag. En av anledningarna är att det inte finns några plana ytor och den andra är att han förhoppningsvis kommer att tycka att det är roligare efter en paus.

Istället har jag börjat försöka lära in rutan. Från början tränade jag honom genom att ha en dörrmatta i mitten av rutan som han då skulle gå till och ställa sig på. Det fungerade bra men jag insåg fort att han aldrig noterade att det var en ruta utan det var bara mattan han noterade. När jag insåg det tänkte jag om igen och provade med leksak eller godis och resultatet blev detsamma. I dag beslutade jag mig för att prova något annat nämligen att bara ställa upp två koner.
Min tanke med det är att det i grunden är viktigast att han förstår att han ska passera mellan två koner. Om han bara har insett det tänker jag mig att det inte kommer att bli några problem. Nu i början blir det träning med konerna nära varandra så att det blir ännu mer tydligt för Toker vad det är han ska göra. Roligt nog så visade det sig att den här metoden verkar fungera bra på Toker.

Här hann han ta något steg för mycket men jag känner att det här är en bra början.

3 kommentarer:

 1. Din teori liknar den jag körde med Tifa även om jag hade alla fyra koner uppställda. Min plan var också att det var viktigast att hunden ska passera mellan konerna. Jag kunde tom belöna trots att Tifa passerat rakt genom hela rutan. Det passade ju på mina kriterier. Tifa är ju som sagt var en ruttokig hund numera.

  SvaraRadera
 2. Jag får hoppas att Toker kommer att tycka att det är lika roligt med rutan som Tifa tycker.

  SvaraRadera
 3. Smart !
  Ska helt klart prova detta med Viktor, vi behöver nåt nytt att träna på inne :D

  Carina

  SvaraRadera