lördag 12 februari 2011

Hur svårt ska det vara?

I dag blev det en tripp till mora för att handla lite och köpa en fodertunna. Vi har insett att en till fodertunna är ett måste. Tidigare åt hundarna samma foder och då behövdes bara en tunna men nu äter de olika foder och att ha en fodersäck stående på golvet i köket fungerar inte bra. Jag skiter i att det ser lite stökigt ut med en säck på golvet för det stör mig inte problemet är en bayrare. Yana har nämligen ett stort intresse av mat och det i kombination med en säck foder är inte helt bra. Så fort hon tror att ingen ser eller hör försöker hon komma åt maten. Hon är så pass smart att hon inte försöker när jag eller sambon är i närheten utan bara när hon är ensam. Inte heller har vi plats med säcken i en garderob så en fodertunna är ett måste.

Jakten på en fodertunna började på granngården och där fanns det två sorter, en så pass liten att en 15kg säck inte skulle få plats och den andra hade ett dåligt lock. Efter det åkte vi till ö&b där fanns det en svart tunna i lagom storlek men locket var inte helt bra. Det var ett sånt lock som man tror sitter på ordentligt men inte gör det. Dåligt lock= rund och glad bayrare. Sista försöket blev djurmagazinet och där var alla fodertunnor slut. Nu var personalen riktigt trevliga och erbjöd sig att skicka en tunna till Malung med bussfrakt när de fick in fodertunnor igen. Men att behöva betala frakt för en stor tunna kändes inte så kul.

Så nu har vi fortfarande ingen fodertunna så jakten fortsätter

2 kommentarer:

  1. Ni har inte någon tvättkorg, kista, stor kruka, kökssoffa med lock eller sopkorg som skulle kunna fungera? Ibland kan det löna sig (och vara snyggare) att tänka utanför ramarna ;)Om det är något i trä borde man kunna säkra locket med en hasp av något slag.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen. Har kollat på blocket och liknande men det verkar inte lätt att hitta något

    SvaraRadera