fredag 28 juli 2017

Det finns inga ursäkter

Igår fick jag veta att en hund här i byn har blivit ihjälbiten av en annan hund. Blir jag så förvånad? Nej är svaret på det för jag har som sagt tidigare inte varit alltför imponerad över hur det har blivit med hundar här. Jag har inte koll på alla detaljer runt händelsen och i det här fallet anser jag inte att det är nödvändigt att veta allt. Det jag vet är att hunden som blev ihjälbiten var på vift och hade tagit sig till huset var den andra hunden bor. För att hundarna skulle ha kunnat komma i kontakt så måste hunden på vift antingen tagit sig in till den andra hunden eller så har den andra hunden tagit sig ut. Om det skedde i hundgården/rastgården eller på gårdsplanen kvittar i min värld. Har man en hund som tidigare haft ihjäl en katt så ställer det krav på ägarna och de kraven är att hunden på inga villkor ska kunna ta sig ut och angripa fler djur. Har man då som ägare en hundgård/rastgård som andra djur kan ta sig in i har man i mitt tycke inte tagit sitt ansvar.
Som djurägare har man ett stort ansvar och om man vet med sig att det egna djuret kan ha ihjäl andra djur måste man besluta sig för om man orkar ha koll på djuret dygnet runt så det inte sker fler olyckor eller inte. Och om man inte orkar ha den kollen är det dags att göra sig av med djuret.

Mina sympatier är enbart med hundägaren som fick sin hund ihjälbiten och jag hoppas verkligen att ägarna till den andra hunden tar sitt ansvar nu. Det här är en liten by och tidigare var det aldrig problem med hundar här men nu går det fort utför.

2 kommentarer:

  1. Men stackars hundägaren som fick sin hund dödad! :-( Är det samma hundj*l du skrivit om förut, där ägaren inte kan hålla den utan lindar kopplet runt en stolpe? Munkorg vore att föredra. Hoppas att de polisanmäler.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det är det inte. Jag kan inte ens minnas vilken hund jag skrivit det om, säger en del om hur det blivit här. Jag lider verkligen med hundägaren. Om det är polisanmält eller om det kommer bli det vet jag inte. Lite känsligt kan det vara med sådant när man bor i en liten by. Inget som hade hindrat mig dock men alla är inte som jag och tur är nog det

      Radera