tisdag 15 september 2015

Inte så mycket tur

Kan nog sträcka mig så långt att jag har haft rätt mycket otur med mina kameror. Kameran som jag köpte för några månader sedan har börjat bråka lite. Nu är det inget allvarligt utan det är bara så att den tappar datum och tid när jag plockar ur batteriet. Det känns ändå som om det är något som jag vill ha åtgärdat så den kommer att få åka tillbaka till inköpsstället. Jag borde få en fraktsedel från företaget idag så då kommer kameran att skickas. Lite tråkigt att bli av med kameran men det innebär att min trogna K10D får komma fram igen. Jag beställde en adapter till den för ett tag sedan som gör att jag kan använda objektiv med M42 fattning på kameran. Förhoppningsvis kommer adaptern idag och då kan jag leka med en bunt manuella objektiv som verkar bra. Pentaxforum och MF lenses är två väldigt bra ställen att kolla upp äldre objektiv på.

4 kommentarer:

 1. Gah! Teknikprylar ska ju bara fungera liksom, inte behöva omvårdnad redan efter ett kort tag. Vill du byta ut den eller ska de reparera den du har? I min erfarenhet så brukar apparater fortsätta krångla om de en gång väl börjat, det behöver inte vara samma fel. Kanske ett måndagsexemplar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att de bara byter ut batteriet. Gissar i alla fall att det finns något batteri inuti kameran som gör så att datum och tid inte försvinner. Har inte skickat kameran än så får se hur de gör

   Radera
  2. Ok, jag förstår. Det låter ju logiskt att det sitter någonting där inne ja, hade inte tänkt på det. *dumstrut på*

   Radera
  3. Det känns inte direkt som något man funderar över och jag kan ha helt fel. Hm borde kanske plocka sönder en kamera och titta, det får bli ett uppdrag när jag har en miljon på kontot=)

   Radera