torsdag 12 juni 2014

Nytt objektiv

Min kamera blev såld och först tänkte jag bara låta pengarna för den vara kvar på mitt konto och se om jag kunde spara ihop lite mer. Sambon uppmanade mig dock att köpa ett objektiv som jag har funderat på ett tag för han menade att pengarna annars kommer att gå åt till andra saker. Det är helt sant, inte för att jag brukar slösa bort pengar utan för att det alltid finns saker som man behöver. Jag velade ett tag på om jag skulle köpa ett vädertätat objektiv eller inte. Till slut var det priset som avgjorde, det som inte är vädertätat kostade 1600kr mindre. Så det blev ett Pentax DA 55-300/4-5,8 ED för 2190kr. Priset passade mig utmärkt och det blev lite pengar över som kommer att gå till en regnjacka och annat nödvändigt. Givetvis hade jag läst recensioner om objektivet och var lite fundersam över hur mycket fokuseringen skulle låta. När jag hade fått objektivet i handen så började det regna. Så går det när man köper ett objektiv som inte är vädertätat.
Det blev en bild från altanen på syrenen i regnet. Sen var regnet artigt nog att ta en paus och jag skuttade ut i trädgården.

Vettiga bilder på Freyja är en utmaning oavsett objektiv=) Söt är hon även om hon inte alltid ser vettig ut.

Nu har jag inte testat objektivet så mycket men jag är väldigt nöjd. Det känns som ett väldigt prisvärt objektiv

2 kommentarer:

  1. Kul med ett nytt objektiv! Själv suktar jag efter ett 70-300mm objektiv till min kamera men det var ju det där med pengar också. Jag blir så irriterad att alltid vara för långt ifrån när det gäller att fota typ hundar i träning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går det inte att få tag på beg? Beg marknaden för pentax är inte stor men jag kan tänka mig att det är lättare att hitta beg optik till canon

      Radera