fredag 20 juni 2014

Mer mod och nyfikenhet

Det är roligt att få se hur Lexus mognar mer och mer. Idag på promenaden såg vi att det fanns stora "säckar" vid en vändplan. Med största sannolikhet så är det gödning till granplantor i säckarna. Så fort jag såg dem visste jag att Lexus skulle reagera på det. Jag känner min hund.
 Han sprang i full fart mot säckarna precis som jag anade att han skulle göra.
 När han var nästan framme blev det tvärstopp
 Sen började han cirkla runt och skällde medan Yana och Freyja funderade över varför han gapade

 Efter att ha gjort det en liten stund så gick han fram och nosade. När jag sedan bad honom hoppa upp på en säck så hade han inga problem med att göra det.
Tidigare så skulle han ha blivit mer låst och bara stått stilla och gapat. Så att se att han har blivit mer nyfiken och har lättare för att ta sig fram och kolla av känns som ett framsteg. Sakta men säkert mognar herrn och det är roligt att få följa hans utveckling till en vuxen hund

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat Lexus, det är klart att sådana säckar inte får ligga där hur som helst. Det är ju utmärkt att han blivit modigare och mer nyfiken, jag blev så bortskämd med Oliver och Uzie som med all säkerhet inte ens märkt att säckarna fanns där att om jag skaffar border terrier i framtiden och råkar få en reaktiv hund så kommer jag inte veta hur jag ska agera och reagera. *himlar med ögonen åt mig själv*. Duktig Lexus!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som Yana och Freyja, de tar allt med ro och bryr sig inte om "konstiga" saker. Jag är rätt van vid hundar som är reaktiva, mitt kh var också väldigt reaktiv men han var så pass självständig och modig så han rusade alltid rakt fram och kollade av och sen var det bra med det. Nu var det inte alltid positivt eftersom han aldrig insåg faror utan bara rusade rakt på om jag inte var observant och bromsade honom. Känns som om jag kanske borde ha skrivit att jag hade kunnat hindra Lexus med lydnad att springa före. Nu valde jag att inte göra det eftersom jag vill att han får chansen att ta för sig och bli mer självsäker när det handlar om saker som inte är farliga

      Radera