fredag 17 januari 2014

Tänkte vara smart

Det har snöat en del och eftersom jag har slarvat lite med att hålla pälsen mellan trampdynorna på Lexus kort så tänkte jag att det smidigaste var att promenera den plogade rundan på ängen. Min plan var att Lexus skulle slippa snöklumpar. I vanlig ordning var min plan bra.
Nu hade min plan varit ännu bättre om Lexus också hade insett fördelarna med att springa var det var plogat.
Det hände att Lexus sprang var det plogat men större delen av tiden studsade han runt i snön och var lycklig. Två som däremot insåg fördelarna med att promenera var det var plogat var Yana och Freyja.
Freyja lider inte av några underliga runda utslag utan det är snö. Båda skuttade runt lite lite i snön men att försöka hinna fånga det på bild var en utmaning.

Eftersom jag är lat höll jag mig var det var plogat hela tiden och ibland hade jag sällskap.

Nu är det inte bara jag som uppskattar att slippa pulsa i snö ibland utan även rådjuren drar nytta av att det är plogat.
Yana
 Yana sprang några meter i snön och sen tyckte hon att det var nog med pulsande för idag.
Yana
 Att gräva är något som alltid är roligt och när det sker i snö eller utanför tomten så får alla tre gräva så mycket som de vill.
Lexus
 Att springa är nog något av det bästa Lexus vet. Han verkar oftast inte ha något mål som han vill ta sig till utan det är själva springandet som är syftet.
Lexus

Lexus
Tungan avslöjar vet som är hans mor

2 kommentarer:

  1. Åh vilka härliga snöbilder! Jag känner igen det där med tassar och snö, min första hund var långhårig och behövdes också klippas mellan tårna. Ett gissel med päls mellan trampdynorna. Skönt med plogad väg även om hundarna inte bryr sig särskilt om vilket. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är riktigt lyxigt att en hundägare plogar en runda på ängen varje vinter

      Radera