tisdag 21 januari 2014

Balans

Under min inlåsning så försämrades min balans och rörlighet rätt ordentligt i min trasiga fot. Att inte få promenera ordentligt på 6 månader var inte helt bra för mig. Jag trodde att jag fort skulle få tillbaka balansen och rörligheten men så har det inte blivit. För att snabba på det hela lite beslutade jag mig för att köpa en balansbräda och idag kom den. Min plan var inte helt oväntat att även andra skulle träna på den.
Efter ett kort pass var med alla hundar kan jag konstatera att min försökskanin(Yana) var den enda som fattade att om man hade framtassarna i mitten på balansbrädan så vickade den inte. Att jag benämner Yana som min försökskanin beror på att det oftast är henne som jag provar nya saker på och hon tycker att allt är roligt. Planen är att använda brädan till att träna balans och bakbenskontroll på hundarna och jag ska få tillbaka lite balans och rörlighet.

5 kommentarer:

 1. Är din fot lagningsbar eller är den trasig för gott? Jag har veka vrister så jag har pajjat mina hundra gånger, senaste gången det var allvarligt (för flera år sedan) så gick nåt ledband sönder för det känns när jag vinklar foten på ett visst sätt. Hoppas att balansbrädan funkar bra för dig så att foten blir bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var med om en olycka 2001 och då gick mycket sönder i min fot. För att få den att hålla ihop opererades det in skruvar i foten och i fotleden. Resultatet blev att jag har ett par % invaliditet, har sämre balans och rörlighet i fotleden. Så länge som jag håller igång och promenerar varje dag fungerar det helt okej. Att jag har sämre balans märks mest när jag går på ojämnt underlag eller när jag är trött för då vinglar jag lite. 6 månader utan motion har gjort att jag har mer problem nu.

   Radera
 2. Usch då. Då förstår jag att de där 6 månaderna inte var någon höjdare för dig, hoppas att du blir så bra som du kan nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där lät dumt, förlåt. Jag menar ju för foten och frånvaron av motion, men jag förstår att de 6 månaderna var väldigt jobbiga för dig över huvud taget. Kram.

   Radera
  2. Förstår hur du menar. Att inte få gå ut under ett par månader och sedan bara få gå ut en handfull gånger var jobbigt

   Radera