söndag 28 januari 2018

De senaste dagarna

Först var det kallt och våra små gäster tryckte i sig mat.
Sedan blev det varmt och snön sjönk ihop. Och så blev det kallt igen och vägen förvandlades till en isbana
Rådjuren verkade inte bry sig utan höll sig i skogen och övervakade oss när vi promenerade förbi.
Under de här dagarna fick Lexus problem med magen igen så det var bara att sluta med den nya medicinen. Någon förändring i hans rörelsemönster har jag inte sett och han är som vanligt. Nu gissar jag att det även har att göra med att det blir mindre motion när det är halt på vägen och för mycket snö i skogen. Jag ska kontakta veterinären igen så får vi se hur det blir. Igår kväll började det snöa på nytt och när jag klev ut genom dörren i morse var det några cm snö.
På morgonpromenaden träffade vi på Lexus favorithund i byn.
Lexus och Siri har alltid mycket att prata om, vad de säger har jag däremot ingen aning om. Freyja är inte road av någon hund överhuvudtaget utan verkar mest tycka att Lexus och Siri låter onödigt mycket. Väl hemma igen fick Lexus och Freyja skutta runt när vi tog itu med att skotta lite.
Jag irriterar mig på att jag inte lyckas få till vitbalansen riktigt med kameran jag skaffade för en bunt månader sedan men förr eller senare kommer det bli bättre

5 kommentarer:

 1. Men fan också, även den här medicinen alltså. :-( Har du frågat veterinären om Lexus skulle kunna vara en kandidat för injektionen Cartrophen? Det är en antiinflammatorisk medicin som injiceras i nackskinnet. Det är meckigt i början för de ska ha initialt ha en injektion i veckan i fyra veckor och därefter en gång i månaden, jag tänkte att din veterinär verkar så vettig att du kanske skulle kunna få material och injicera Lexus själv hemma. Det var den medicinen Uzie fick eftersom hon inte fick äta NSAID pga kortisonmedicineringen (det blir i princip omedelbar njursvikt), den funkade ett halvår men hon hade ju bra mycket pålagringar i karpal- och tålederna. Du kan ju fråga i varje fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det börjar kännas lite drygt att medicinerna inte fungerar mer än i några veckor. Kan inte vara så bra heller för hans mage i längden. Får se vad veterinären säger, det är ju inte så illa med Lexus eftersom han rör sig utan problem

   Radera
 2. En klubbkompis gav sin gamla hund med problem i både leder och rygg Nutrolin Joint Duo. Det överlägset bästa kosttillskottet enligt henne och hon har provat allt. Hennes hund klarade sig utan smärtlindring tack vare det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googlade på det och det innehåller i stort sett vad han får nu. Han får MSM och Glukosamin pulver och laxolja. Kanske därför han ändå mår så bra som han gör?

   Radera
  2. Säkert!
   Yuffie började visa obehag att gå nerför vår trapp. Jag började ge glukosamin och sedan var det inget problem längre. Yuffie har mest troligt artros i handlovarna då hon även har börjat trampa igenom rejält.

   Radera