onsdag 24 augusti 2016

Otrevlig överraskning

Under promenaden gick jag och sambon och pratade om att det har varit ovanligt få huggormar som vi träffat på i år. Hundarna gick några meter framför oss och när vi kom runt en krök ser vi bägge hundarna stå någon dm från en huggorm. Huggormen gjorde utfall och hundarna var nyfikna och verkade fundera på vad det var för något. Givetvis ropade vi på hundarna och efter en stund ringlade ormen i väg.

Tacksamt nog blev ingen av hundarna bitna så vi fortsatte promenaden. När vi kom fram till vattnet hoppade Freyja i och började apportera näckrosblad... Väldigt underligt.
Jag gjorde ett tappert försök att få Freyja att berätta för mig varför hon ägnade sig åt det men något svar gav hon mig inte.

Tydligen tyckte hon inte ens att det var lönt att titta på mig när jag hade kameran uppe. Jag är övertygad om att hon blundar med flit när hon inte vill bli fotad

3 kommentarer:

 1. Usch, nyfikna hundar + orm = mindre bra. Tur att den inte träffade med utfallen! Svarta huggormar är så otroligt vackra men huggormar är aldrig kul när man har hund med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är fortfarande glad att hundarna klarade sig

   Radera
  2. Självklart, det är superotäckt.

   Radera