lördag 20 augusti 2016

Fågelhundsfolket...

Det låter lite som en sekt men det tror jag inte att det är men säker kan man aldrig vara. Fågelhundsfolket är benämningen jag har på folket som kommer hit för att träna sina fågelhundar. En del av dem visar säkert hänsyn till oss som har oturen att bo granne med marken de tränar på men det är inte dem jag lägger märke till. De jag noterar är personerna som gapar och gapar lite mer på sina hundar så att det tydligt hörs in fast vi har fönster och dörr stängda. Jag noterar även dem som visslar och visslar lite mer i sina pipor fast hunden bevisligen skiter i signalerna. De jag allra mest lägger märke till är dem som går max 2m från vår trädgård och gärna visslar på sina hundar. Efter att ha lyssnat på sådant varje dag under en längre tid blir man lite lätt less. Det finns utrymme här så det finns ingen anledning för dem att vara i närheten av var folk bor. Jag har haft lite olika kreativa förslag på hur man kan lära dem att hålla sig några meter bort från vår trädgård. Ett av mina förslag var att vi skulle ta och skaffa en fågelskrämma som flyger upp när en rörelsedetektor märker att någon är nära. Ett annat mer smidigt förslag var att jag helt enkelt drar på mig en stridsväst, hjälm och kryper fram till tomtgränsen och sedan kastar mig upp. Fördelen med den metoden är att de flesta håller sig långt borta från människor som uppför sig vansinnigt. Sambon som däremot är lite mer sansad än mig gick helt enkelt ut i trädgården idag och pratade med två av fågelhundsfolket och förklarade att det kanske inte är så lämpligt att gå tryckta mot vårt staket och vissla i sina pipor eftersom vi har hundar.

Ska man försöka se något positivt över huvud taget med fågelhundsfolket så får det bli att de oftast inte får in alla rapphöns efter att de tränat och då kommer rovfåglar.

2 kommentarer:

  1. En del hundfolk är som andra idioter som inte respekterar folks utrymme, liksom "luften är fri, luften är fri!" - vad är poängen, jag fattar inte - är de för lata för att gå ut i "riktiga" skogen där ingen bor? Puckon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har fåglarna i ett hus en bit bort och det är fältfåglar så de behöver träna på öppna ytor. Men det finns möjlighet att hålla till mer mot skogskanten istället för att hålla till mot husen

      Radera