söndag 8 november 2015

Vidrig stank

Det finns en del dofter som det inte går att ta miste på och doften av dött djur tillhör den kategorin. Jag börjar med trevligare bilder.


På ett ställe under promenaden började hundarna vädra väldigt mycket och någon sekund senare fick även vi tvåbeningar doften i näsan. Vi höll lite extra koll på hundarna där och fortsatte promenaden, finns roligare saker än att se en hund som rullar sig i något dött. På vägen hem drabbades vi av doften igen och jag började spana lite för att se om det gick att se något dött djur. Och jodå jag upptäckte fort djuret. Det kommer en bild på det så jag gör en brytning här om man inte vill se så går det att slippa. 

Det var en älg som av någon anledning dött.
Den luktade verkligen vidrigt och underligt nog så var den rätt hel om man bortser från att något djur ätit ur magen på den.

4 kommentarer:

  1. Inte kul att behöva känna lukten av kadaver, men jag tänker som så att den älgen mättar andra djurs magar nu när hösten och vintern kommer. Kretsloppet i naturen fungerar.

    SvaraRadera
  2. Vi kom till stugan en gång dagen efter att det forslats bort en älg som dött på åkern nedanför. Trots att den alltså inte var kvar luktade det så hemskt i nejden att jag knappt kunde vara utomhus.

    SvaraRadera
  3. Oj, var det två veckor sedan du skrev detta? Jag ligger verkligen efter med mitt bloggläsande. Tur att det blev ledig söndag här för mig.

    SvaraRadera